søndag 14. november 2010

VAKKER BLOMST SOM BLOMSTRER 14 NOVEMBER

Helt inntil utestuen blomstrer Polemonium Caeruleum, eller på norsk fjellflokk.
I min smak en utrolig vakker plante, med en vakker blå/lilla farge på kronbladene.
Jeg oppdaget ikke hvor vakker den var i øyet før jeg tok nær bilde av den. Bare se HER , er den ikke vakker? En plante jeg virkelig har sansen for. Jeg har flere forskjellige Polemonium i hagen og alle sammen er like vakre. Polemonium Vaeruleum v. Yezonense med sine vakre hvite blomster er en av mine favoritter. Eller Polemonium Paucifloreum med sine vakre Lime green og orange blomster, har blomstret her til stadighet igjen om hele sesongen. Polemonium yezoense "Purple Pain" var også veldig pen med dyp mørk lilla/grønne blader. I år snopet jeg meg Polemonium "Brised Anjou" med vakre varigete blader. Kan tro jeg gleder meg til neste hagesesong og se de vakre bladene.
Bilde over er Blomstrende Japansk Kirsebær tre. Men hva har den funnet på, en ny topp i midten. Vi diskuterte om vi skulle fjerne den nye toppen, men bestemte oss for at den skulle få vokse uten at vi klippet den bort. Det er jo litt moro å se hvordan naturen former den.
Heldig har jeg også vært. Pakke i posten er jo alltid artig. To poser med tulipan løker fra hagegale Erantis. 1000 hjertelig takk Erantis. Nå har jeg ennå mer å glede meg til en ny hagesesong. Ha en riktig fin søndags kveld.

3 kommentarer:

 1. Hei på deg! Finner så mange fine hagesider og hagegale at jeg ikke kan skjønne hvordan man i en stakket fritid skal rekke rundt, men som "ny" hageblogger får jeg skynde meg langsomt. Det skal jo være et Pusterom, slik jeg har kalt min nye blog. Vil gjerne følge bloggen din - ser ut som her er mye hage og inspirasjon :-) Løker er alltid velkomment, men frosten har satt seg i bakken hos meg.
  Ha en fin novemberuke!

  SvarSlett
 2. Fjellflokken er nydelig, men jeg har sett litt for mange invaderte bed til at jeg har invitert den inn. Men - den kunne passe veldig godt på min skrinnjordete hyttehage! Er satt på listen igjen! :))

  SvarSlett
 3. Koselig at du stakk innom min nye blogg. Nå har jeg pønsket ut en oppgave for hagegal kalenderen, og frøboks høres spennende ut! Har ikke vært med på dette (ennå). Kos deg videre med helg! Her laver snøen ned på Østlandet.

  SvarSlett