onsdag 21. april 2010

BEDET MED DET RARE I

Euonymus fortunei "Emerald'n' Gold"
Jeg ble så opptatt i går med å jobbe i hagen og med de to valpene vi har her. Valpene er blitt 4 uker og da måtte jeg ta nye bilder av de. Å ta bilder av små lekne valper som enten sover eller leker er ikke enkelt :-)) men HER er resultatet vist du har lyst å se valpene. fikk rett og slett ikke tid i går til å legge ut bilder av "Bedet med det rare i" men her kommer bildene. Jeg jobbet i går med å klippe bort alt det som var vissent og la ny jord rundt de små baby plantene. Alle plantene jeg setter ned skriver jeg navnet til planten på en stein som jeg legger ved siden av planten. Nå er det lett for meg å se hvor jeg kan plante nye baby planter.
Det lille treet på stamme er det samme som det første bilde i dette innlegget.


Som dere ser, her blir bedene formet som ovalebed - trekantetbed...........
Slik ser det ut i dag på toppen av bakken, på vei ned til huset hvor vi bor. Jeg gleder meg til å se hvordan det blir når plantene vokser og legger seg ut over steinene.
Et trekantet bed.
Inn til grunn muren har jeg lyst å kle med hønse netting, slik at jeg kan plante klatrende vekster. Hadde det ikke blitt fint med Lathyrus - Blomster erter som kunne klatre opp over og dekke den stygge grunn muren?
Her står jeg ved siden av grunnmuren og tar bilde av trekant bedet ovenfra.

Denne steinen fant jeg langt nede i jorden, nå er den kommet til pynt i trekant bedet. Den har en fordypning som jeg har fylt med hvite fine steiner.
Her er bilde av bedet ned en i fra.

Jeg laget grus bed i mellom de 3 sprekkene i berget.
Det samme grusbedet men her er bilde tatt oven i fra. I enden av bedet har jeg en stor stein til å sitte på eller plassere noen krukker med sommer blomster.
Sprekk nr:2 har også en stor stein til å sitte på. Øverst oppe på bilde kan dere se at jeg ikke er helt ferdig med bedet ennå. Der oppe er det veldig lunt og varmt om sommeren. Der har jeg lyst å plante Ferskentre - Palmer ................. Men først må det fylles opp med masse jord.
Sprekk nr: 2 oven i fra.
Denne sprekken ligger inn mot Georg berget. Her renner det mye vann når det regner. Inn til dette berget har jeg plantet mini Kiwi som jeg fikk av min hagegale venninne Raell. Det kommer nytt bilde av den senere i sommer, når den har blitt grønn og fin. Nå er Kiwien full av knopper.
Her står jeg på toppen av Georg berget og tar bilde.
~~~~
Dette ble mange bilder LER :-))
Senere i hage sesongen, skal jeg vise bilder når det gror til.
Ha en riktig fin hage dag. Håper solen skinner hos deg, slik som den gjør det her.
~~Klem fra Seascape~~

4 kommentarer:

 1. Dette blir kjempeflott. Gleder meg til å se bilder når alt er ferdig og plantene har vokst seg til.
  Litt av en jobb du har gjort her:)

  SvarSlett
 2. Ja der har du stått på..... det kjem nok til å bli veldig flott når plantane brer seg utover!
  Kjempeflott med stein/berg og plantar.
  Og til det siste:
  Ja, her og skin sola frå klar himmel - ein kjempeflott dag.

  SvarSlett
 3. Nydelig,gleder meg til å se når det vokser til..Fint med naturberg. Mye jobb,men det blir bra etterhvert..Lykke til videre.
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 4. Ååå, så flott dette blir Rigmor! Du har virkelig gjort en kjempejobb! Jeg kan se det for meg når plantene dine har blitt frodige og velter seg ut her og der i singelgangen. SÅ lekkert :)

  SvarSlett