mandag 12. april 2010

TIDLIG VÅR DAG I WOODLAND

Vår Iris blomstrer i woodland. Har dessverre mistet navnet på disse Irisene men søte er de. Jeg ble veldig overrasket og glad da jeg oppdaget disse Irisene. Jeg kjøpte en pakke med løker for mange år siden. Husker ikke hvor mange løker det var i posen men antar at det var 10 eller 15 stk. Første året blomstret alle, men så minket det med blomster for vært år som gikk. Sist vår oppdaget jeg kun en som blomstret. Etter blomstring flyttet jeg de opp her i woodland og her trives de for i år er det 3 stk som blomstre :-)
Den lille stien med Bjørke kubber på sidene. Bjørk råtner fort men til da har jord og grus satt seg håper jeg. Georg berg bedet i bakgrunnen oppe på bildet.
En ukjent plante. Frø sådd vinteren 2008/09. Ligner dette på Lewisia eller Anthyllis vulneraria coccinea ? Jeg frø sådde begge det året, men mistet navnet, da tusjen ikke holdt i vær og vind. Kanskje jeg får svar på hva det er i løpet av sommeren, vist den finner på å få lyst til å blomstre.
~~~~
Tusen takk til alle dere som har lagt dere til som følger av Seascape's hageblogg. Tusen takk også til dere som kommenterer, jeg kommer og besøker deres blogg når ikke det er hagevær :-))
~~~~
Flere bilder kommer i morgen. Nå må jeg ut for her skinner solen fra en skyfri himmel.
~~~~
Ha en strålende fin vår dag.
~~Klem fra Seascape~~

4 kommentarer:

 1. Heisan R.
  Har du lagt ned din hjemmeside.
  Har du enda pellis lidenskapen ?
  Så koselig blogg du har fått deg.
  Denne gleder jeg meg til å følge med på :)
  Som hagehag så liker jeg blogger med masse hagebilder av blomstring.
  Ha en fin dag
  Vårhilsen Ella

  SvarSlett
 2. Det er Anthyllis, hadde den selv for noen år siden :-) Nydelige iris-bilder, gleder meg til å se mere utover våren!

  SvarSlett
 3. Woodlandet ditt er sååå vakkert! Det blir moro å følge med på hva som skjer der og i resten av haven din fremover :) Våririsen er helt skjønn, du ser jeg har den i krukke på trappen selv. Den heter Iris reticulata, sortsnavnet kjenner jeg dessverre ikke. Så at du vant en bok hos Aud på Dal også, så gøy!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentarene.
  CARPE DIEM: Mine hjemmesider er ikke ned lagt. Programmet jeg brukte til å legge ut på nette virker ikke lengre. Men til høsten skal jeg sette meg inn i et nytt program og da kommer det hundrevis av nye bilder.
  Pelargonium dille har jeg ennå :-)) Jeg gleder meg til jeg kan ta plantene opp i fra planterommet og nyte en ny sesong med Pelargonium blomster.
  BJØRNAR: Tusen takk for navnet. Jeg gleder meg til å se den blomstre.
  NINNI: Tusen takk for navnet til Irisen. Moro å vinne. Først var jeg heldig hos deg og nå er jeg heldig hos Aud. JIPPPI

  SvarSlett