tirsdag 13. april 2010

GEORG BERG BEDET BLIR TIL

I dag skal jeg vise dere noen før og nå bilder av "Georg berg bedet". Egentlig heter det "Store berget". Men min yngste sønn har brukt dette berget til lek i fra han var liten gutt og har slitt ut mange støvler på dette berget :-) Da passer det vel bedre at det får navnet etter Georg.
~~~~
Bilde over viser slik det så ut for noen år siden da jeg i det små begynte å bære på stein for å lage bed opp over. Oppe til høyre på bilde kan dere se litt av hønsegården vi hadde her før. Vi hadde rasehøns av forskjellige raser også noen eventyr bladet høns. Nydelige vakre Påfugler og Gull fasan. Fuglene har vi ikke lengre men jeg må si jeg savner de, spesielt Påfuglene. Herr og Fru Månestråle, det var Georg som fant på navnet til Påfuglene da han var liten gutt.
Samme sted som det første bilde, men sommeren 2009 klarte jeg endelig å overtale min mann til å komme med gravemaskinen og hjelpe meg. Store steiner måtte til for berget er ganske slett. Noen steiner er også boltet fast til berget, for å være sikker på at ikke steinene skyver på seg. Nede på venstre side kan du se i plast duken til hagedammen nr:2.
Her står jeg omtrent mitt på berget og tar bildet og du får kanskje litt inntrykk av hvor bratt det er. Nede på flaten har jeg begynt å stable steiner til hagedammen nr:2. Huset er utestuen, og kanskje dere også ligger merke til en grå rist med mur rundt. Folk som kommer på besøk her, lurer alle sammen på hva dette er :-)) Men det er rett og slett en bilgrav. Min mann reparer av og til biler og da er det jo godt med en bilgrav.
Her er det Sheltien min "Inuk" som er med meg, han studerer og jeg jobber :-)) Der "Inuk" sitter slynger veien seg opp over berget. Meningen er å bruke store steiner som trappe trinn opp over.
En av plantene som jeg har plantet her er Barbarea vulgaris Variegata. Nydelig varigerte blader. Men ser du, en tidlig vår dag og sneilene har allerede laget te sil av de vakre bladene. Jeg leste et sted at de regnet med at det ville minke med ca 70 % på sneilene etter denne kalde og lange vinteren vi hadde i år. Men jeg har allerede plukket mange sneiler og sneile egg.
Et grusbed ble det også plass til. Det ligger på venstre side av berget.
Slik ser det ut i dag. Bilde over og under er bedet nesten på toppen av berget, øverst oppe på berget ligger woodland. Grusen som du ser opp på venstre side på bilde over, har vi laget til en liten sitte plass med en benk. Svigermor benken som jeg kaller den. :-)) Min svigermor er så glad i å sitte der og se ut over fjorden. Omtrent mitt på bilde i mellom steinene går veien ned over berget.
Det lille huset på bilde over er røykehuset. Her røyker min mann fisk og andre herligheter nam-nam.

På dette bilde står jeg med ryggen til benken som er på sitte plassen. Her er det en herlig utsikt over fjorden.
Her står jeg i woodland og tar bilde av en del av Georg berg bedet. Her ligger urnene på vent til sommer blomster. Omtrent mitt på bilde, ned forbi bedet kan dere skimte toppen av Apeneskrekk - Araucaria araucana. Håper den vil trives der og bli til et stor fint tre.

På den ene side av berget har jeg en del Sommerfuglbusker - Buddleia davidii i forskjellige farger.
Her står jeg i grusbedet og tar bilde opp over. Under de to eiketrærene ligger woodland. Det gamle hønsehuset som ble til drivhus i bakgrunnen. Det skal jeg male i år, har ikke bestemt meg for fargen ennå. Men mest sannsynlig blir det malt i antikk farge maken til huset og garasjen.

Dette må da være ormenlange bedet :-)) Bedet ligger rett forsiden av sitteplassen. Grusen som du ser på bilde er sjøveien. Sjøveien går rundt berget og hagen vår.
Det er min hagegale venn Raell som hadde med seg til meg, en pose med mange små baby løker i fra hennes hage. Og opp av disse babyløkene spirte disse nydelig vår blomstene, som jeg ikke aner hva heter.
~~~~
I går var det 3 stk som la inn kommentarer under innlegge "Tidlig vår dag i woodland", men hvor forsvant kommentarene??????? Jeg skulle så gjerne svart dere, kan dere være så snill og skrive ny kommentar. Slik at jeg finner dere igjen.
~~~~
Ha en riktig fin vår dag.
Nå skal jeg ut i hagen og jobbe videre.
~~Klem Fra Seascape~~

4 kommentarer:

 1. Det berget ble jo forvandlet til kjempefine bed, jeg er imponert! En kjempjobb dere har gjordt der. Det er så kjekt med sånne før og etterbilder.

  SvarSlett
 2. Litt av en jobb du hatr gjort.
  Imponerende.
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 3. Utrolig flotte bed du har ordna deg :D Løkblomsten vil jeg tro er Puschkinia http://images.google.com/images?q=puschkinia

  SvarSlett
 4. Skal si du står på! Og så flott som det blir! Mye jobb, men resultatet blir topp! Jeg likte det lille røykhuset! Og så flott med all den steinen!
  Hunden din er så fin! Så koselig at bedet er oppkalt etter sønnen din! Ha det godt! -Margit-

  SvarSlett