søndag 18. april 2010

LAVENDEL - LAVENDULA

I dag fikk jeg lyst til å skrive om Lavendel. For da jeg ryddet rundt den eldste Lavendel som jeg har i hagen, syntes jeg den trengte et klipp. Men skal Lavendel klippes, dette hadde jeg ikke tenkt på før. Da var det inn til PC-en og se om jeg kunne finne noe om Lavendel. Den første jeg besøkte var selvfølgelig Lavendels Blomster Blog. Lavendel det ligger jo i blogg navnet hennes. Der fant jeg akkurat det jeg søkte. Jeg måtte også en tur til kjære søte snille Ninni med bloggen Hageliv og hagedesign hun har en nydelig inngang med et vakkert Lavendel bedet. Du kan se et lite bilde på høyre side i hennes blogg, med over skrift "DUFTENE LAVENDEL" Også Claus Dalby sin blogg "mit Haveliv"fikk besøk av meg. Der fant jeg et innlegg Succes med Lavendler
~~~~
Bilde over har jeg plantet Lavendel i sammen med:
Clematis tubulosa (staude clematis)
Lavendel blir også brukt til potpurri - gelé - parfyme - Kjeks o.s.v.
Jeg stikket alt av klippet i en potte med jord og håper de i løpet av denne hagesesongen har slått rot og blir til mange nye Lavendel planter.

En dag det ikke er hagevær, tenkte jeg å sy duftposer som jeg skal fylle med Lavendel popurri.
Disse serviettene som er på bilde over skal jeg bruke til decoupage duft posene og litt annet decoupage ting.
~~~~
Sist vår sådde jeg frø av Fransk Lavendel, kun et frø spirte. Jeg var redd den ikke klarte denne lange kalde vinteren som vi hadde i år, men JIPPPPI det er grønn spire på den.
Jeg var også så heldig og fikk små baby planter av snille gavmilde Elsa med bloggen Elsas blogg
Lavendula Angustifolia 3125IMP
Lavendula Latifolia

4 kommentarer:

 1. Da lærte jeg noe idag og. Jeg har klippet min ned fordi den var så stygg men jeg må innrømme at jeg var usikker på om det skulle gjøres.
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 2. Husk, når du sætter små stiklinger af lavendel at der helst skal "hæl" med , når du laver den nye plante...jeg skal prøve, om jeg kan vise dig det...jeg tror jeg har skrevet om det før. Men mine lavendler er så søde at de somme tider sår sig selv...så får jeg nye planter...helt gratis!
  Spørg endelig, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med...kram

  SvarSlett
 3. ohh tack för din hälsning och du må tro så glad jag är att hitta hit!!! du är nu i min bloggroll med!!!
  må väl, varmkram lotten

  SvarSlett
 4. Jeg var veldig spent på om lavendelen her ville overleve vinteren. Det ser det ut som den har gjort uten svinn heldigvis. For sikkerhets skyld sådde jeg flere sorter igjen i år, så nå har jeg masse planter å plante ut når det engang blir mulig å begynne i hagen. Skal ha levendel sammen med rosebuskene er plana.

  SvarSlett